Tértisztítás a masszírozás előtt és után

A masszázs alatt sokkal több történik, mint dögönyözés. Ezt 7 év tapasztalatából mondom neked.

Biztos volt már veled is hogy voltál olyan helyen, ahol azonnal otthon érezted magad, illetve olyan is volt, hogy úgy érezted nagyon nem szeretnél ott lenni abban a helységben, mintha rosszenergiái lennének.

A gondoskodás, és a törődés energia. És minden olyan energia, amit a masszírozás jobbátételébe fektetsz, az megtérül.

 

Energetikai gyógyítóképességed

Amikor masszírozol, az nem csak a vendégnek jó, de te is megnyugszol.

Eltölt valamilyen különleges nyugalom és meghittség, ennek a magyarázata pedig már nem a fizikai miértekben keresendő.

Amikor masszírozunk, energiák áramlanak át rajtunk keresztül a vendég felé. Ez az energia feltölt mindkettőnket, és belső nyugalommal áraszt el.

Ahhoz, hogy az energia még inkább tudjon áramolni, és teret adj a gyógyításnak, érdemes lehet foglalkoznod a környezettel amiben vagy.

  1. Szellőztess ki alaposan! A feng-shui alapja szél és víz. Kezdd hát a széllel! Alaposan szellőztess ki a lakásban, vagy abban a térben, ahol masszírozni fogsz.
  2. Moss fel alaposan! A víz a második erő, amivel a tisztíthatod azt a teret, ott ahol vagy. Érdemes lehet a vízbe olyan fertőtlenítő szert tenni, amitől a tisztaságérzeted növekszik. A takarításhoz hozzátartozhat a porszívózás, törölgetés, egyszóval a tényleges tisztítás is!
  3. Járj körbe egy füstölővel! De lehet ez egy illatmécses, füstölő rúd, vagy kúp. A legjobb a tömjén illatú.
  4. Gyújts gyertyát! A kezelő szobában akár napokig éghet a mécses. Természetesen soha ne hagyd felügyelet nélkül, nehogy tüzet okozz!
  5. Énekelj, mantrázz, imádkozz! (csak vállalkozó szelleműeknek) Énekelj megtisztító énekeket, mantrázz, vagy ha hívő ember vagy, akkor imádkozz saját vallásod szerint.

(A Hare Krisna mantrát a Hair című musical betétdalából szinte mindenki ismeri! A Miatyánk, vagy egy rózsafüzér szintén sokaknak megy! Nem kell bonyolult dolgokra gondolni!) 

Ha van olyan CD, vagy zeneszám, amit valamely szent ember megáldott, spirituálisan tiszta kórus vagy zenész énekel, vagy játszik, akkor azt is érdemes lehet hallgatni! Ilyenek például Sri Chinmoy zenéi.

Mikor és miért van szükség tértisztításra?

A bennünket körülvevő tér (pl. a lakásunk, munkahelyünk belső tere) nem csupán egy falak által határolt terület; ennek is energiája van, sőt “emlékezni” is képes.

Ez a nevetségesnek tűnő kijelentés azt jelenti, hogy emberek, történések, hangulatok, emlékek, mind-mind nyomot hagynak a térben: a tér eltárolja a negatív és pozitív rezgéseket, és ezekkel tovább is tud hatni azokra, akik benne tartózkodnak.

Talán érezted olykor gyerekkorodban, amikor bementél szüleid szobájába, hogy szinte fagyos a levegő… és csak később tudtad meg, hogy egy veszekedésen voltak túl éppen akkor.

De ugyanennek a fordítottját is megélhetted már: beléptél egy lakásba, amely szinte rabul ejtett és úgy jöttél oda, mintha hazaérkeztél volna… és talán sosem tudtad meg, hogy abban a térben nagyon boldog emberek élnek, akikkel csupa kellemes esemény történik.

Jó masszírozást kívánok!

Kascsák Ármin

Gyógymasszőr

BLOG

22+1 ok amiért masszőr szakma a legjobb a világon!

1. Alkalmazottból masszőr vállalkozó Masszőr terapeutaként igazán könnyen választhatsz alkalmazotti és vállalkozói munkaviszony között. Ráadásul ha először alkalmazottként kezded, idővel megszeretnek majd a vendégeid, és ragaszkodni fognak hozzád. Később, ha úgy...

bővebben

Így masszírozz különböző bőrtípusok esetén

Különböző bőrtípusok, és alkalmazkodás hozzájukBőr behatást tűrő képessége függ: A bőr vastagságától Vékony, bársonyosabb bőr à rugalmasabb fehér bőrre jellemző. Erősebb, keményebb bőr àkeményebb kötőszövetre jellemző. típusától (normál/száraz/zsíros)Érdemes...

bővebben

A masszázs céljának kiválasztása

A masszázs céljának kiválasztásaKulcsfontosságú, hogy mielőtt belekezdünk a masszázsba, meghatározzuk a masszírozás célját, figyelembe véve a pillanatnyi körülményeket. Egy rosszul átgondolt masszázs cél miatt a teljes kezelés széteshet, és kárba veszik a befektetett...

bővebben

Így növeld a masszázs hatékonyságát 15-20%-al

A melatonin a relaxáció hormonja!Mi ez a hormon, és hogy van köze a masszírozáshoz? A melatonin az alvási ciklust irányító hormon. Segít a kiadós mélyalvás kialakításában.A sötét és a félhomály a magzati kor biztonságát szimulálja, ezáltal könnyebben megnyugszik a...

bővebben

Masszázs ágy technikai beállításai

A masszőr erőd növelése a masszázs ágy segítségévelÁltalában ritka, hogy a masszázs ágymagasság megfelelően el legyen találva, pedig ha tudnád, hogy ez a gyökere a masszőr fájdalmak 50-65%-ának. Ráadásul az erőátviteli képességed nagyban függ a beállított...

bővebben

Masszázs vivőanyag, bőrkiütés nélkül

Így válassz masszázs vivőanyagot, anélkül, hogy bőrkiütést okoználA masszázs célja, és a ráhangolódás után a következő kulcskérdés, hogy mivel masszírozzunk. Első körben azzal amink van, viszont megmutatom, hogy hosszútávon, milyen olajjal dolgozik egy profi...

bővebben

Mennyiért dolgozzak masszőrként

Mi határozza meg egy masszázs árát? Az a sztenderd hogy a egy óra masszázs árát az alábbiak határozzák meg: Hol dolgozol, Budapesten, vidéken stb. Persze valamilyen szinten lehet irányadó, de Budapesten is vannak olyan masszőrök 4.000 Ft-os díjon, és vannak 10.000...

bővebben

Milyen vivőanyagot használj masszőrként

Nem csak nekünk, de a vendégeknek is fontos hogy mivel masszírozzuk őket. olaj (organikos vs szintetikus)   masszázs krémek hűtő-fűtő sportkrémek testápoló kókuszolaj seavaj Tudd meg, hogyan kíméli magát egy profi masszőr! KÉREM Az ingyenes videót! További cikkek:"...

bővebben